Intercom

Een goed en prettig werkend intercom systeem is cruciaal voor de kwaliteit van iedere productie. Een goed systeem brengt rust, sneller en betere communicatie op de werkvloer. Als intercom-specialist met vele jaren ervaring in theater, broadcast en live-events kennen wij de voor- en nadelen van de beschikbare systemen, zowel in bedraad, draadloze, als de combinatie daarvan.

Enkele vakgebieden waar draadloze intercoms worden ingezet:
 

Broadcast: Om een uitzending van hoge kwaliteit te maken, is coördinatie vereist tussen redactie, productie, ENG, hoofdcontrole en studio, verslaggever en cameraploeg. AEM levert intercoms die al deze onderdelen met elkaar verbinden zodat er communicatie mogelijk is tussen interne en externe locaties, op een snel en eenvoudige manier.
 

Production: Productiebedrijven voor evenementen, AV-productieteams en ondersteuningsteams gebruiken intercomsystemen om de communicatie met de crew achter de schermen te vergemakkelijken en om ervoor te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt.
 

Live events: Vanaf de pre-show productie tot elke seconde van de daadwerkelijke show, het productieteam moet met precisie en gefocust kunnen werken. Betrouwbare en gecoördineerde communicatie is een kritische succesfactor voor elke productie. Een betrouwbare intercom met directe toegang tot individuen of groepen is dan ook wat gewenst is bij dergelijke events.
 

Film & TV productie: om met een grote crew op wat grotere afstand met elkaar te kunnen werken ivm “social distancing” aspecten, zijn draadloze intercomsystemen ook een uitkomst. Het maakt niet langer uit waar je op de set bent, je kunt je werk volledig draadloos uitvoeren en communiceren met andere crewleden.
 

Pret- en Themaparken: De belangrijkste zorgen van elk themapark zijn de veiligheid van de gasten, hun welzijn en het algehele plezier. Met de full-duplex intercomsystemen kunnen teams handsfree, bi-directionele gesprekken voeren voor efficiënte ritoperaties, showproducties en algemene parkactiviteiten.
 

Training en simulatie: voor optimale training en simulatie zijn draadloze intercomsystemen vaak een uitkomst. Zo kunnen engineers en operators samen werken en processen optimaal instellen, kunnen instructeurs hun studenten op een veilige afstand instrueren en kunnen deelnemers tijdens een simulatie continue contact met elkaar onderhouden.
 

Sport evenementen: zowel tijdens de registratie als tijdens de uitvoering van sportevenementen is een draadloze intercom tegenwoordig niet meer weg te denken. Zo communiceren cameralieden onderling en met regie, en hebben coaches onderling draadloos contact om hun team zo optimaal mogelijk te laten presteren op het veld. Daarnaast gebruiken arbiters ook steeds vaker een draadloos intercom systeem om contact met elkaar te onderhouden.
 

Daarnaast zijn er vast nog wel andere toepassingen te bedenken waar draadloze communicatie het leven zoveel eenvoudiger maakt. Met de hedendaagse geluidskwaliteit en stabile draadloze verbindingen is het werken met een draadloos intercom een genot geworden.
 

AEM | WirelessPro.EU is leverancier van ondermeer Pliant | Riedel | Telex & Clearcom

Voor een advies op maat kunt u een mailtje sturen naar info@aem.nl of het contactformulier op deze website gebruiken.