Frequenties, Tips & Tricks

Over Frequenties  (zeer samengevat)
Draadloze microfoons, In Ear Monitors, IFB en draadloze intercom systemen maken gebruik van een zendfrequentie voor de verbinding tussen zender en ontvanger. Verreweg de meest systemen maken gebruik van een frequentie in de zgn. UHF (Ultra High Frequency) gebied, grof gezegd 470-694 MHz. Daar zitten echter een hele range aan andere zenders (waaronder digitale televisie), om eens wat te noemen.

Ondertussen groeit de behoefte van de mobiele telefoon providers (KPN, Vodaphone e.d.) explosief. Dezelfde eerder genoemde frequenties zijn dan ook bijzonder aantrekkelijk voor ze, maar helaas kunnen draadloze microfoons en mobiele diensten niet samen. De overheid heeft in fases een belangrijk deel van de frequentieruimte van de UHF waar "wij" onze draadloze systemen gebruikten verkocht. De resterende ruimte voor ons is versnipperd, omdat op de ene lokatie een frequentiestuk vrij is, welke op een nadere lokatie in gebruik is door b.v. digitale TV.Tegelijkertijd is deze "verkoop van frequentieruimte" geenzins nu afgelopen en klaar, dit is een groot internationaal voortkruipend proces waar de komende jaar veel blijft veranderen.


Om de belangen van alle draadloze microfoon gebruikers naar beste kunnen te verdedigen, hebben een club van gebruikers, leveranciers en andere belanghebbenden zich verenigd in de PMSE (WirelessPro/AEM is mede-innitiatiefnemer)


Euh... dus wat moet ik nu?
Nieuwe zenders kopen en die dan binnen enkele jaren opnieuw niet meer kunnen gebruiken door de volgende wijziging is een hele kostbare hobby. Er zijn gelukkig op zich prima werkende oplossingen en veilige aankopen, ook voor langere termijn. De aller-aller veiligste zijn echter ook de meest kostbare, en dat is weer geenzins voor iedereen noodzakelijk. AEM | WirelessPro.EU is iedere dag met deze materie bezig, van podium tot vergaderkamer, en kan bij aanschaf uitstekend adviseren welk systeem, én vervolgens in welke band het beste bij uw gebruik en toekomstverwachting past, en wordt vermeden dat goedkoop al snel duurkoop wordt.


En waarom dan WirelessPro?
Het team van Audio Electronics Mattijsen, het bedrijf acher WirelessPro, is al 30 jaar intensief bezig met zendermicrofoons, frequenties, frequentiewijzigingen, antenne systemen, en alles wat er bij komt. Wij leveren zenders, draadloze intercoms en IEM systemen, doen zendercoördinatie bij grootschalige events, stadionconcerten, begeleiden TV programma's etc. Van Wie Is de Mol tot de Toppers in de Arena, van De Kroning Museumplein (2013) tot het zenderpark voor Utopia DE, United, Dutchview, Efteling, Concertgebouw, Nick & Simon, et cetera.

Volledigheidshalve: bovenstaande zijn natuurlijk mooie klinkende namen, maar wij staan net zo klaar voor (collega) verhuurbedrijven, scholen, congrescentra, semi-pro en professionele muzikanten!

Dus neem contact met ons op: info@wirelesspro.eu | 020-6990480